Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@09:24:03 GMT

انتقاد یک نماینده از جهش یکباره قیمت اینترنت

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۶۳۶۰

انتقاد یک نماینده از جهش یکباره قیمت اینترنت

 امانقلیچ شادمهر ظهر امروز (یکشنبه ۲۱ فروردین ماه) طی تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ضمن محکومیت جنایت اخیر در حرم مطهر رضوی گفت: به خانواده عزیزانی که از دست داده‌ایم، تسلیت می‌گویم و از مسئولین قضائی می‌خواهم این حادثه را بررسی، ریشه‌یابی و اطلاع‌رسانی کنند و برخورد جدی با عاملین داشته باشند چرا که تکرار این‌گونه رفتارهای خشونت‌آمیز، امنیت جامعه ما را به مخاطره می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شادمهر ادامه داد: سال ۱۴۰۱ از نظر اقتصادی، سال ترکیدن حباب‌های توهم است؛ توهم افزایش نقدینگی بدون تورم، تورم وام‌های زودبازده با شتاب نقدینگی، توهم حذف ارز ترجیحی بدون آسیب و توهم‌های رنگارنگ دیگر. در میان این توهمات، موج تورمی و باز شدن فنر قیمت‌ها، حدیث دیگری دارد. شدت رشد تورم و تمرکز آن بر موادغذایی مثل مرغ، گوشت، برنج و دیگر موارد مثل مسکن، اجاره‌، گرانی داروهای سرطانی و الباقی موارد اساسی، خانوارهای ایرانی را تهدید می‌کند.

وی افزود: این تهدید تا جایی خطرناک شده که حتی ثبات اجتماعی را به گروگان گرفته است؛ چرا دولت از تمام ابزارها و ظرفیت‌های خود برای لجام زدن بر غول تورم بهره نمی‌برد؟ مردم می‌پرسند نامزدهای ریاست جمهوری که ادعای نجات اقتصادی ایران را در سر می‌پرورانند و اکنون بر بالاترین مسندها تکیه زده‌اند، چه می‌کنند؟

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اولین و اصلی‌ترین مسئله اقتصادی و اجتماعی، تورم و مهار آن است که در دست اقدام رئیس‌جمهور قرار گرفته ولی هنوز برای مهار آن اجماع کافی وجود ندارد.

وی عنوان کرد: سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی در عمل چیزی جز سردرگمی و تردید باقی نگذاشته است. توجه بیشتر معیشتی به فقر حاکم بر اقشار آسیب‌پذیر جامعه و کاستن بار گرانی از دوش خانوارهای دارای معلول، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست باید وظیفه وجدانی مسئولان باشد.

شادمهر بیان کرد: امنیت شغلی و تبدیل وضعیت معلمان در مناطق دوردست با کمترین حقوق و بیشترین خدمات آموزشی خواسته زیادی نیست که باید جامعه عمل بپوشاند.

وی گفت: افزایش و جهش یکباره قیمت اینترنت، بسیاری از کاربران را شوکه کرده است. قیمتگذاری دستوری دولت و دخالت در اقتصاد شرکت‌های مخابراتی باعث شده آنها هم دچار سرنوشت مشابه خودروسازان شوند./ منبع: مهر

منبع: فردا

کلیدواژه: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۶۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول بعضی روزنامه‌ها
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد